Kipfilet met gebakken aardappeltjes

811 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 5 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 50 g spek
  • 0.5 koffielepel kipkruiden
  • 2 koffielepels citroenschil
  • 4 kipfilets
  • 750 g aardappelen
  • 2 selderijstengels
  • 1 ui
  • 1 koffielepel(s) tijm
  • 1 koffielepel(s) citroensap
  1. Was en schil de aardappelen en snij ze in 2 cm dikke blokjes.
  2. Snij de selder en de ui fijn.
  3. Verhit 3 eetlepels Solo in een wok en bak de ui, selder en het spek 2-3 minuten op een laag vuurtje.
  4. Voeg de aardappelen en tijm toe.
  5. Zet een deksel op de wok en bak 10 minuten.
  6. Meng het citroensap en de schil met de kruiden en de Solo en wrijf daarmee de kipfilets in.
  7. Verhit een pan en bak de kipfilets op een heet vuur 10 tot 12 minuten.
  8. Draai ze regelmatig om en schep er het braadvocht over.
  9. Neem het deksel van de aardappelpan en bak nog zo'n 3 tot 5 minuten verder tot ze goudbruin zijn.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerecht