Kipfilet met bleekseldergratin en brie

9 35 5 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilet of 2 dubbele
  • 300 gr bleekselder
  • 200 gr kleine Parijse champignons
  • 2 uien
  • 100 ml room
  • 100 gr brie of camembert
  • 1/2 bosje peterselie, gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap
  • 250 ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • solo vloeibaar
  • peper&zout (pezo)
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Snij de kipfilets in blokjes.
  3. Spoel de bleekselder en snij in boogjes van zo'n 4 cm.
  4. Borstel de champignons schoon en snij in 2 of in 4.
  5. Pel en snipper de uien.
  6. Verhit 2 el olijfolie en 1el solo in de wok en bak de ui glazig.
  7. Doe de kippenblokjes erbij en bak ze lichtbruin.
  8. Roer er nu de selderboogjes en de champignons onder, bak even mee.
  9. Pel de knoflook en pers uit boven de wok.
  10. Voeg nu het citroensap, de bouillon en de room toe aan het gerecht en laat 5 minuten pruttelen, kruiden met pezo.
  11. Meng er de gehakte peterselie onder.
  12. Vet een ovenschaal in met solo vloeibaar en doe alles in de ovenschaal.
  13. Snij de kaas in dunne plakjes en verwijder de korstjes.
  14. Verdeel de plakjes kaas over het gerecht.
  15. Zet de schaal 20 minuten in de warme oven tot de kaas gesmolten en mooi bruin is.
  16. Dien op met gekookte of gebakken aardappelen.
  17. Tip: vegetariërs kunnen de kip weglaten of vervangen door een vleesvervanger.
  18. De brie kan je ook vervangen door geitenkaas.
Victor S.