Kipfilet met bier

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 6 Kipfilets
  • 1 Wortel
  • 1 Ui
  • 2 takjes Bleekselder
  • 2 tomaten
  • 1 Prei
  • 1 Flesje Hoegaarden blond
  • 1 teentje Look
  • Kruidentuiltje
  • pezo
  • Kipkruiden
  • 100 gr Spekblokjes
  • 250 gr Champignons
  • 200 gr Zilveruitjes
  • 2 el Suiker
  • Vetstof
  • Bindmiddel
  1. Wortel, ui, prei en selder in brunoise snijden.
  2. Tomatenvruchtenvlees in blokjes verdelen.
  3. Champignons halveren . Zilveruitjes pellen
  4. Kipfilets aanbraden en kruiden; Ui pan halen.
  5. Brunoise van wortel, ui, prei en selder stoven in de pan van het vlees.
  6. Kip, tomatenstukjes, kruidentuiltje, look en bier toevoegen. 15 min laten sudderen
  7. Vlees uithalen en de saus laten inkoken , eventueel binden.
  8. Spekblokjes en champignons bakken
  9. Zilveruitjes aanstoven , bestrooien met suiker en glaceren.
  10. Uitjes en champignonmengsel bij de saus voegen . Op smaak brengen.
  11. Kip en saus op borden scheppen.
  12. Lekker met aardappeltjes met rozemarijn en gestoofd witlof
Mieke 100