Kipfilet in spekjasje met kaas en mosterd

27 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 gram kipfilet
  • 200 gram gerookt spek (filterdun gesneden)
  • 4à6 sneetjes kaas
  • 25 cl blond abdijbier (bij gebrek kan ook rode wijn)
  • 2 el mosterd
  • 2 el boter
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepoeder
  • 1 el kruidentuiltje (topaz-kruiden)
  • peper
  • instantsausbinder
  • optie: champignons naar eigen believen
  1. Voorbereiding:
  2. *Snij de kippenborstfilets middendoor in porties van 2 cm dikte
  3. *Leg op elke portie een sneetje kaas en smeer er een laagje boter over
  4. *Omwikkel elke portie volledig met sneetjes gerookt spek
  5. Bereiding:
  6. *Verhit boter in pan - leg er de kippenborstfilets in, de kant met kaas naar boven 2 minuten
  7. *Andere kant1 à 2 min bakken en draai opnieuw om
  8. *kruiden met paprika, cayennepeper en peper (geen zout/spek is al zout genoeg)
  9. strooi er kruidentuiltje op en giet er langzaam het bier/wijn bij.
  10. *Dek af en laat 7à8 minuten sudderen op een klein vuurtje (laat gaar worden)
  11. *Haal het vlees uit de pan en schraap de braadresten goed los.
  12. Bindt de saus met instantsausbinder. (optie tot bijvoegen van gebakken champignons)
  13. *Wentel de kippenborstfilets door de saus
  14. Je kan het klaarmaken met gebakken aardappelen en gestoofd witloof
  15. Of aardappelpuree met fijne boontjes.
mollien