kipfilet in pittige groentensaus

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr borstfilet van braadkip
  • 250 gr champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr rijst
  • 400 gr tomatenstukjes blik
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder
  • kippenkruiden
  • peper en zout
  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)
  3. - Snij de kip in blokjes.
  4. - Snij de champignons in 4.
  5. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
  6. - Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  7. Bereiding:
  8. 20 min.
  9. 1 Verhit de zonnebloemolie in een wok of een hoge braadpan en bak de kippenblokjes goudbruin aan alle
  10. kanten. Kruid met peper en zout.
  11. 2 Voeg de tomatenstukjes, de champignons en de groene paprika toe en meng goed.
  12. 3 Bestrooi met de sjalot en het knoflook en kruid met het kerriepoeder en kippenkruiden. Dek af en laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur. Haal de laatste 5 min.
  13. het deksel van de pan zodat de saus wat kan indikken.
  14. 4 Kook ondertussen de rijst gaar (kooktijd: zie verpakking) in lichtgezouten water. Giet af.
NelekeP