Kipfilet en gebakken aardappeltjes

7 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 750 g aardappelen
  • 2 selderijstengels
  • 1 ui
  • 5 el Bertolli Extra Vergine olijfolie
  • 50 g spek of salami, fijngehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 tl citroensap
  • 0.5 el kipkruiden
  • 2 tl citroenschil
  • 4 kipfilets
  1. Was en schil de aardappelen en snij ze in 2 cm dikke blokjes.
  2. Snijd de selder en de ui fijn.
  3. Verhit 3 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie in een wok en bak de ui, selder en het spek of de salami 2-3 minuten op een laag vuurtje.
  4. Voeg de aardappelen en tijm toe. Zet een deksel op de wok en bak 10 minuten.
  5. Meng het citroensap en de schil met de kruiden en de olijfolie en wrijf daarmee de kipfilets in.
  6. Verhit een pan en bak de kipfilets op een heet vuur zo’n 10 tot 12 minuten. Draai ze regelmatig om en schep er de olijfolie/braadvocht over. Neem het deksel van de aardappelpan en bak nog zo’n 3 tot 5 minuten verder tot ze goudbruin zijn.
  7. Serveer met veldsla, brood en sinaasappelpartjes.
Solo