Kipdrumsticks met citroenaardappelen

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 6 stuks Grote aardappelen
  • 2 stuks Citroenen
  • 6 eetlepels Olijfolie
  • 3 tenen Knoflook, geperst
  • 1 stuks Rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • 8 stuks Kipdrumsticks
  • 2 stuks Rode uien, in parten
  • 1 stuks Braadslee, ingevet
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de aardappelen in de lengte in dunne parten en verdeel ze over de ingevette braadslee.
  3. Leg de halve citroenen ertussen.
  4. Meng 3 el olie met 1 teen knoflook en besprenkel de aardappelparten en citroen ermee.
  5. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Bak de aardappelen ca. 30 min. in de oven.
  6. Snijd ondertussen de rode peper fijn.
  7. Meng in een kom 3 el olie met de rest van de knoflook, de rode peper en de oregano.
  8. Schenk het mengsel over de kipdrumsticks, bestrooi met zout en laat 10 min. marineren.
  9. Verhit een koekenpan en bak de kipdrumsticks op hoog vuur rondom goudbruin.
  10. Voeg de uien toe, draai het vuur laag, voeg 100 ml. water toe en leg de deksel op de pan. Stoof de kip in 20 min. gaar.
  11. Neem de braadslee uit de oven. Verdeel de kipdrumsticks over de aardappelen en zet nog 10 min. in de oven.
  12. Knijp wat sap uit de citroenen over de aardappelen en de kip.
  13. Lekker met peultjes.
preijgers