Kipcurry met mango

5 30 0 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels olie
  • 800 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 3-4 cm gemberwortel
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 800 ml kokosmelk
  • 2 mango's
  • 1 lenteui
  1. Verhit de helft van de olie en bak hierin de kipblokjes in 4-5 minuten rondom goudbruin. Schep ze uit de pan en houd apart.
  2. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de ui, rode peper, knoflook en gember 2-3 minuten. Schep de koriander, komijn en het kaneelstokje erdoor en bak nog 1-2 minuten.
  3. Voeg de kip en kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof zonder deksel zachtjes 5-7 minuten tot de saus iets dikker wordt.
  4. Verwijder het kaneelstokje. Schep de mango erdoor en verwarm nog even zonder te koken. Garneer met wat lente-/ bosui. Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Marloes2004