Kipcurry met kokosmelk

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 vleestomaat
  • 200 gram sperzieboontjes
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • verse koriander
  1. Snij de kipfilet in blokjes. Maak alle groenten schoon. Snipper de ui en de knoflook. Snij de paprika in reepjes. Pel de tomaat en snij ze in blokjes. Blancheer de boontjes 2 minuten in gezouten water, laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
  2. Kruid de kipblokjes met peper en zout en roerbak ze in de hete olie. Doe er de ui en de currypasta bij. Roerbak tot de aroma's vrijkomen.
  3. Overgiet met de kippenbouillon en voeg er de boontjes, paprika en knoflook aan toe. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
  4. Roer er de kokosmelk door en laat zonder deksel nog 10 minuten sudderen. Werk af met tomaat en vers gehakte koriander.
Pascal Claessens