Kipbroodje met spek

9 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg kipgehakt
  • 150 gr spekblokjes
  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • cayennepeper
  • olijfolie
  • solo vloeibaar
  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  2. Snij de korst van de sneetjes brood en verkruimel de sneetjes.
  3. Bak de spekblokjes kort aan in een beetje olijfolie, laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Vermeng het gehakt met het broodkruim, de eieren, het spek, paprikapoeder en een mespunt cayennepeper. Vorm een broodje van het mengsel.
  5. Vet een ovenschaal in met solo en leg hierin het broodje.
  6. Bestrijk het met olijfolie en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Serveer met knolselderpuree:
  8. Kook 500 gr aardappelen en 500 gr knolselder gaar in half melk en water.
  9. Giet af, laat even uitstomen op het nog warme vuur.
  10. Pureer met een nootje hoeveboter, kruid met pezo.
Victor S.