kipbrochette met mango en currysaus

3 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 sjalot
  • 250 gr volkorenrijst
  • boter
  • 1 EL kerriepoeder
  • tijm
  • laurier
  • peper en zout
  • 400 gr kippenfilets
  • 1 mango
  • sojaboter
  • 1 EL PH KIPPENBOUILLON
  • witte wijnazijn
  • 2 DL sojaroom
  • verse koriander
  • provencaalse kruiden
  • water
  • 1 EL WITTE WIJNAZIJN
  1. Hak de sjalot fijn, en stoof aan in een kookpotje met boter
  2. • Doe de rijst erbij en laat mee aanstoven
  3. • Giet het water erin
  4. • Kook de rijst met wat kerriepoeder, tijm & laurier & peper en zout
  5. • Snijd de kippenfilets in blokjes van ongeveer 3 cm en kruid met peper en zout
  6. • Snijd de mango in blokjes
  7. • Steek om de beurt een kippenblokje en een stukje mango op een brochette
  8. • Stoof 1 sjalotje aan in een kookpotje met wat sojaboter
  9. • Snijd een stuk mango fijn en stoof mee aan
  10. • Kruid met kerriepoeder en voeg de kippenbouillon toe
  11. • Giet het water, de witte wijnazijn en sojaroom erbij en laat de saus inkoken
  12. • Grill de brochettes in de gezonde PH-grill
  13. • Serveer de brochettes met de rijst en kerriesaus
  14. • Versier met verse koriander en Provençaalse kruiden
  15. sjalot
  16. .
  17. 1
  18. rijpe mango
  19. .
  20. 400 g
  21. kipfilet
  22. .
  23. 250 g
  24. volkorenrijst
  25. .
  26. 500 ml
  27. water
  28. .
  29. 1 eetlepel
  30. PH kippenbouillon
  31. .
  32. tijm en laurier
  33. .
  34. Provençaalse kruiden
  35. .
  36. verse koriander
  37. .
  38. .
  39. Currysaus:
  40. .
  41. 1
  42. sjalot
  43. .
  44. 1/4
  45. mango
  46. .
  47. 1 eetlepel
  48. currypoeder
  49. .
  50. 1 dl
  51. water
  52. .
  53. 1 koffielepel
  54. PH kippenbouillon
  55. .
  56. 1 eetlepel
  57. wittewijnazijn
  58. .
  59. 2 dl
  60. sojaroom
NelekeP