Kipbouillon met rijst

150 195 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 soepkip
  • 30 g Solo
  • 1 seldervoet
  • 2 wortelen
  • 1.2 l water
  • zout
  • 50 g rijstpasta
  • 2 uien
  • 2 kruidnagels
  • 1 courgette
  • 100 g erwten
  • 100 g broccoli
  • peper
  1. Pel de uien en prik er de kruidnagel op.
  2. Braad de uien met de Solo in een ruime pot aan alle kanten aan.
  3. Doe er de kip bij en giet er water bij tot ze onder staat.
  4. Breng aan de kook, dek af en laat minstens 45 minuten garen.
  5. Haal de kip en de uien uit de bouillon.
  6. Verwijder de uien, het vel en de botten van de kip en verdeel het vlees in stukjes.
  7. Doe ze in de bouillon en laat deze volledig afkoelen. Ontvet grondig.
  8. Was en snij de groenten in beetklare stukjes.
  9. Laat ze stomen in een bodempje water en voeg ze aan de bouillon toe.
  10. Laat de pasta koken in kokend watergaren, giet af en voeg ze ook aan de bouillon toe.
  11. Laat alles samen goed opwarmen en dien op.
Solo
Meer inspiratie

FransGevogelteHoofdgerecht