Kip zoals in Burano

3 90 0 5
Aantal personen:
  • 1 kip, ca. 1kg500
  • 100 g verse worst
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 1 takje rozemarijn
  • fijngeraspte schil en sap van 1 citroen
  • 20 groene olijven
  • 5 cl droge witte wijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • 2 eetl grappa
  • 50 g reuzel
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • zout & peper
  1. Snijd de kip in kleine stukjes. Ontvel de worst en verdeel het vlees in stukjes.
  2. Smelt de reuzel in de olijfolie in 1 gietijzeren braadpan en smoor de ui hierin. Voeg de stukjes kip, worst, groenten,knoflook, rozemarijn en citroenschil toe en roerbak enkele minuten tot de kip is gekleurd.
  3. Doe de olijven, wijn, bouillon en wat zout en peper in de pan en zet het deksel erop. Laat de kip op laag vuur in circa 1 uur gaar stoven. Voeg zo nodig nog wat water toe.
  4. Roer er vlak voor het opdienen het citroensap en de grappa door.
brubru