Kip tikka masala

487 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • Marinade:
  • 0.5 rode chilipeper
  • 1 teentje verse knoflook
  • 1 stukje verse gember (3 cm)
  • 1 snuifje paprika
  • 1 -2 el arachide-olie
  • 0.5 tl garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
  • 1 -2 tl tomatenpuree
  • Saus :
  • 1 ui
  • 1 snuifje gemalen koriander
  • 1 snuifje gemalen kaneel
  • 1 snuifje curcuma
  • 1 blik gepelde tomaten (400g)
  • 100 ml griekse yoghurt
  • 3 -4 el room
  • 1 bosje verse koriander
  • Voor erbij (kant-en-klaar uit de supermarkt):
  • naanbroodjes
  • raita (Indiase yoghurtsaus)
  • mangochutney
  1. Snijd de kipfilet in plakjes. Meng alle ingrediƫnten voor de marinade in de blender en laat de kipplakjes een nacht marineren in de koelkast.
  2. Schil de ui en snipper hem fijn. Verhit 1 el vloeibare Solo in een pan en doe er de kruiden bij. Voeg de tomaten en yoghurt toe en doe er de kipreepjes bij. Laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen. Werk af met de room en kruid eventueel bij met peper en zout.
  3. Serveer met warme naanbroodjes, raita en mangochutney.
Solo