Kip Pilav snel, makkelijk en slank.

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr kipfilet
  • 1 blik perziken
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 5 el ketjap
  • 3 tl sambal manis
  • beetje worchestersaus
  • 2 dikke uien
  • 2 teen knoflook
  • 250 gr (kastanje) champignons
  • beetje maizena
  • 400 gr rijst
  • boter
  1. Bak de kip even aan, en doe de ui, en champignons en knoflook erbij en ook de ketjap, en sambal,laat dit even lekker bakken.
  2. Doe dan de tomatenpuree en de met de staafmixer fijngehakte tomaten erbij, en roer even door.
  3. Doe dan evenveel sap van de perziken, als water erbij en de perzikblokjes, en de bouillontablet, en laat dit alles even zachtjes sudderen met ook de worcestersaus.
  4. Bind de saus met maizena,en breng eventueel op smaak met wat gemalen peper.
  5. Serveertips
  6. Serveren met gekookte rijst, en een lekkere salade. Dit gerecht kent vele variaties.
  7. Je kunt bijvoorbeeld paprika ,erwtjes en wat rozijnen toevoegen.
  8. Echter perzik MOET erin
Love to Cook