Kip op jagerswijze

21 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 kippenpoten
  • 125 gr Parijse champignons, in 2 of 4 gesneden
  • 150 gr pancetta, fijngehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 stengel bleekselder, fijngehakt
  • 90 ml droge witte wijn
  • 800 gr tomaten uit blik
  • 1/4 tl bruine suiker
  • 1 takje oregano + 4 takjes als garnituur
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • peper&zout (pezo)
  1. Verhit de helft van de olie in een braadpan met dikke bodem.
  2. Doe er de ui, knoflook en de selder bij en bak al roerend ongeveer 7 minuten op een laag vuur, tot de ui goudbruin is.
  3. Doe er de pancetta en de champignons bij, zet het vuur hoger en bak nogmaals 4 à 5 minuten. Neem het mengsel uit de pan.
  4. Verhit de rest van de olie in de pan en bak de stukken kip lichtbruin, kruid met pezo.
  5. Haal de kip uit de pan en verwijder de olie, doe de kip terug in de pan en voeg de witte wijn toe. Verhoog het vuur en bak tot het vocht bijna verdampt is.
  6. Voeg de tomaten, de suiker, de oregano, het laurierblad en 75 ml koud water toe.
  7. Breng aan de kook en roer er dan het pancetta/champignonsmengsel door.
  8. Doe de deksel op de pan en laat alles 20 minuten sudderen, tot de kip zacht is, maar niet van het bot valt.
  9. Indien het vocht te dun is, haal de kip uit de pan en draai het vuur hoog tot het vocht is ingedikt.
  10. Neem de takjes kruiden eruit en breng op smaak met pezo.
  11. Leg er de takjes oregano als garnituur op en serveer met rijst of gebakken aardappelen.
Victor S.