Kip op Balinese wijze

12 25 5 5
Aantal personen:
  • 400 gr kipfilet in blokjes
  • 3 uien gesnipperd
  • 2 teen knoflook geperst
  • 2 rode pepers in ringetjes zonder zaad en zaadlijsten
  • 1 el citroensap
  • 3 el pindakaas
  • 5 el bruine basterd suiker
  • 6 el azijn
  • 9 el ketchup
  • 200 gr taugé
  • 1 tl tabasco
  • 2 el gember siroop
  • 9 el ketjap manis
  1. Verhit boter en olie in een wok en roerbak de kip. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Haal kip uit de pan en even apart houden.Fruit de ui, peper en de knoflook. Voeg kopje water en alle overige ingredi├źnten toe. De kip terug in de pan en warm goed door.Proef het even en voeg eventueel naar smaak iets bouillon-poeder toe. Laat het gerecht ca 5 min. sudderen.Vlak voor serveren de taug├ę toevoegen aan het gerecht.
  2. Lekker met rijst en komkommer.
Love to Cook