Kip ( of kalkoen ) in mangochutney roomsausje

7 25 3 5
Aantal personen:
  • 2 middelgrote uien ( zoete bij voorkeur )
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kg kipfilets
  • 1 potje mangochutney ( ca 5 EL )
  • 250 ml volle room ( mag ook light zijn )
  • 3 builtjes rijst ( bij voorkeur basmati of thai )
  • peper en zout
  • scheutje olie ( plantaardige )
  1. Kook de rijst in gezouten water ( voeg eventueel een kippebouilonblokje toe ) .
  2. Snipper de uien fijn ( of iets groffer , is naar eigen smaak ) , pel de knoflook en pers hem fijn .
  3. Fruit nu de uien samen met de knoflook in een wok .
  4. Snij je filet in blokjes van 2 a 3 cm en voeg hem bij de uien , kruid bij met peper en zout .
  5. Als de kip bijna gaar is voeg je de mangochutney en de room erbij , nog even goed laten door verwarmen en klaar is kees :)
  6. Tips ;
  7. je kan hierbij ook bv nog cashewnoten voegen of verse kruiden zoals munt of peterselie .
  8. eet smakelijk :)
troubs