Kip met tequila en limoen

18 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 Kippenbillen
  • 100 ml Tequila
  • 100 ml Sinaasappelsap
  • 4 limoenen ( voor 50 ml sap )
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 rode chillipepers
  • 2 knoflooktenen geperst
  • zout & peper
  • een bosje verse koriander, optioneel. Niet iedereen houdt ervan.
  1. Snij de pepertjes zonder zaadjes zeer klein, snij de witte zaadlijsten mee als je van heet houdt,
  2. Snij de koriander heel fijn. Gebruik je het niet in de marinade dan kan je altijd nog de kip er mee garneren
  3. Maak de kippendbillen schoon. Verwijder alle vliesjes en botjes
  4. Meng de tequila, limoensap, olijfolie, chilipeper, knoflook, zout, peper en misschien de koriander in een ruime kom.
  5. Gooi de kippenbillen erbij en zorg dat de marinade alles bedekt.
  6. Zet het geheel afgedekt 1 tot 4 uur in de koelkast
  7. Zorg voor een matig hete barbecue, een beetje as op de kooltjes.
  8. Smeer het rooster in met een beetje olijfolie
  9. Gril de kip 10 tot 15 minuten per kant totdat deze gaar
Alpha