Kip met sinaasappel en basilicum en pompoen

7 120 0 5
Aantal personen:
  • 15 g basilicum
  • de geraspte schil van 2 sinaasappelen
  • 1 tl 1 Dijon mosterd
  • 3.5 el Becel Bakken en Braden vloeibaar
  • 4 kipfilets
  • 8 dikke sneden van een pompoen
  • 1 grote zak jonge spinazie, gewassen
  1. Voorbereiding
  2. Voor de marinade, pak een ondiepe schaal. Hak de basilicum fijn en meng dit met de rasp van 2 sinaasappels, de mosterd, zout en peper en 1 eetlepel vloeibare margarine.
  3. Voeg de kip aan de marinade toe en bedek deze met de marinade. Dek de schaal af en laat het gedurende 1 uur marineren in de koelkast.
  4. Bereiding
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Snijd de pompoen in schijfjes van 1,25 cm en bestrijk ze met 1½ eetlepel Becel Bakken en Braden vloeibaar. Bak ze vervolgens in de oven gedurende 45 - 50 minuten.
  7. Verwarm ondertussen een grillpan en bak de kipfilets op matig vuur in 15 -20 minuten gaar.
  8. Om de spinazie te maken, verwarm je 1 el Becel Bakken en Braden vloeibaar in een wok of hapjespan. Voeg in delen de spinazie toe en roerbak steeds enkele minuten alvorens de volgende spinazie erbij komt. Breng op smaak met wat zout en peper.
  9. Om te serveren, plaats de pompoen op 4 eetborden, leg telkens 1 kippenborst op elk bord en dresseer de spinazie er mooi naast.
Becel