kip met scampi of grote garnaal

39 90 4 5
Aantal personen:
  • 4 kippefilets
  • 1 halve ajuin
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • 12 stuks scampis of reuze garnalen
  • 1 potje room
  • boter
  • olijfolie
  1. Indien de scampi’s of garnalen nog rauw zijn deze gaar koken
  2. en uit hun pel doen.
  3. Kuis de paprika’s en snijd ze in blokjes
  4. Kuis ook de tomaat en verwijder de pitten zodat je alleen nog het vlees hebt van de tomaat
  5. Snijd dit ook in blokjes
  6. Snijd de kipfilet in blokjes
  7. Maak de boter samen met de olijfolie goed heet in een pan
  8. en doe er dan de ajuin in
  9. Laat de ajuin glazig worden maar niet bruin kleuren
  10. Doe de kippeblokjes bij de ajuin in de pan
  11. Kruiden met de kippekruiden
  12. Doe daarna alles in een pot om te sudderen
  13. Doe er dan de garnaal of scampi’s bij
  14. Doe de paprikablokjes erbij
  15. En wat later de tomatenblokjes
  16. Doe er wat kippenbouillon bij en doe er ook twee koffielepels tomatenpuree bij
  17. Laat alles goed gaar worden
  18. Doe er dan als laatste de room bij en laat nog even doorsudderen
  19. Opdienen met kroketjes of frieten
pauleke