KIP MET SCAMPI ET PRINSESSENBOONTJES

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 125 g scampi’s
  • 1/4 l kippenbouillon
  • 120 g fijne boontjes
  • 1/4 DL ROOM
  • 1 teentje look
  • 1 koffielepel maïsbloem
  • 50 g boter
  • 1 lepel gehakte peterselie
  • PEPER EN ZOUT
  1. Snijd de kipfilets open en klop ze platter. Kleur de filets in boter, bestrooi met peper en zout. Verwijder de filets uit de pan en giet de kippenbouillon erin. Pel de scampi's en bak ze aan in een weinig boter, voeg er de gesnipperde knoflook aan toe en bestrooi met peper en zout. Voeg de room toe en laat even inkoken. Giet de scampisaus door een zeef bij de gevogeltejus. Bind de saus met maïsbloem, die opgelost is in water.
  2. Schik een kippenlapje op een bord. Lepel er enkele scampi's bij en bedek ze met de saus. Schik er enkele groene natuurgekookte boontjes rond. Geef er hertoginnenaardappelen bij, die even gekleurd werden in de oven.
NelekeP