Kip met rozemarijn en honing

41 90 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram boter
  • 1 stuk ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 naar smaak peper en zout
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 stengel citroengras (gesnipperd)
  • 1 stuk kip
  • 3 eetlepels honing
  1. Vermeng de boter, ui, knoflookteentje, peper en zout
  2. Stop de helft ervan tussen vel en vlees van een kip, stop de rest in de borstholte, samen een een stengel gesnipperd citroengras en een takje rozemarijn
  3. Bind ze op en leg ze op een beboterde ovenplaat
  4. Verwarm de honing en de olijfolie
  5. Schenk over de kip
  6. Zet ze 1 uur in de oven op 200 °C
  7. Laat nog 20 min nagaren in de uitgeschakelde oven
  8. Lekker met aardappelpuree
anja vroomen_2