Kip met Rodenbach pruimen en appelen

15 50 4 5
Aantal personen:
  1. Voor 4 personen :
  2. 4 kippenbouten
  3. 200 g gedroogde pruimen, ontpit
  4. 2 appelen, geschild en in stukken gesneden
  5. 1 koffielepel mosterd
  6. 25 cl room
  7. 600 g gepelde uien, grof gehakt
  8. 100 g boter
  9. 2 flesjes Rodenbach (33 cl)
  10. 1 takje tijm
  11. 1 blad laurier
  12. witte peper
  13. versgehakte peterselie
  14. zout
  15. Bereiding
  16. Laat de pruimen op voorhand gedurende 2 uur weken in 2 dl water.
  17. Kruid de kip met peper en zout.
  18. Verhit de boter en laat de kippenbouten kleuren. Haal de kippenbouten eruit en houd even opzij.
  19. Laat de ui in het braadvocht zweten.
  20. Voeg de kip terug toe en laat nog even verder zweten.
  21. Voeg de Rodenbach, tijm en laurier toe en breng aan de kook.
  22. Doe er de appelen en de pruimen (met het water) bij en laat 35 à 40 min. zachtjes sudderen onder deksel.
  23. Tips
  24. - Voeg als laatste de room en mosterd toe (kan ook zonder de mosterd)
  25. - Dien op met kroketjes.
  26. - De Rodenbach kan je vervangen door een ander donker bier zoals Liefmans, een dubbele trappist of kriek.
  27. - Je kunt de pruimen ook weken in bier..
Theoke_1