kip met rode curry en groene groenten

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 600 g kippenborstfilets
  • 500 gr broccoliroosjes
  • 300 g prinsessenbonen
  • 1 ui
  • 250 g basmatirijst
  • 2 eetl. kokospoeder
  • 165 ml kokosmelk
  • 1 eetl. rijstolie
  • 2 eetl. rodecurrypasta (bokaal)
  • peper en zout
  1. Voorbereiding
  2. (ontdooitijd + 5 min.)
  3. - Laat de kippenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier. Snij in hapklare stukjes.
  4. - Snipper de ui fijn.
  5. Bereiding
  6. (20 min.)
  7. 1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  8. 2 Kook intussen de diepgevroren broccoliroosjes en prinsessenbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  9. 3 Verhit de rijstolie in een wok en bak de stukjes kip ± 6 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid goed met peper en zout.
  10. 4 Voeg de fijngesnipperde ui toe en roerbak 1 min. Doe er de broccoliroosjes en de prinsessenbonen bij en roerbak 4 à 5 min. Voeg de kokosmelk en de rodecurrypasta toe en kruid met peper en zout. Laat nog een paar min. sudderen.
  11. Afwerking
  12. Verdeel de rode curry over diepe borden, bestrooi met het kokospoeder en serveer met de rijst.
NelekeP