Kip met rijst, currysaus en ananas

59 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 400 g basmatirijst
  • 2 el gehakte peterselie
  • 4 schijven ananas
  • 1 uitje
  • 600 g kipfilet
  • 0.5 el currypoeder
  • 2.5 el Solo Vloeibare Margarine
  • 1 zakje Knorr Kerriesaus (kant-en-klaar)
  1. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Afgieten en mengen met de helft van de peterselie.
  2. Snijd ondertussen de schijven ananas elk in stukjes. Pel en snipper de ui.
  3. Bestrooi de kipfilets met kerriepoeder en wat zout.
  4. Verhit de margarine in een ruime koekenpan, wacht tot de bellen zijn weggetrokken en bak de kipfilets om en om goudbruin en gaar, 10-15 minuten.
  5. Verwarm ½ eetlepel margarine in een steelpannetje. Bak de ui 3 minuten, roer de ananas en de Currysaus erdoor en laat de saus zachtjes warm worden.
  6. Schep de rijst op 4 (warme) borden, schik de kipfilets erbij, schep de saus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
Knorr