Kip met ‘Petits gris’

6 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 kipfilet
  • 150 gr erwtjes
  • 150 gr wortelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dl melk
  • 12 Petit gris slakken
  • solo, bakken en braden
  • snuifje suiker
  • peper&zout (pezo)
  1. Kook de erwtjes gaar in gezouten water, giet af en koel onder koud stromend water. Mix tot een puree en kruid met pezo.
  2. Kook de worteltjes gaar in gezouten water, giet af, koel onder koud stromend water. Mix tot een puree en kruid met pezo en een snuifje suiker.
  3. Stoof de gepelde look in wat solo, voeg de melk toe en breng aan de kook, zet het vuur uit, laat ½ uur trekken.
  4. Snijd de kippenfilet in kleine blokjes, bruin ze in solo en kruid met pezo.
  5. Warm de slakjes op in solo en kruid met pezo.
  6. Zeef de melk en mix met een staafmixer tot schuim.
  7. Maak quenelles van de groentenpuree en lepel deze afwisselend op een bordje, een totaal van 4..
  8. Schik de kippenblokjes en de slakjes op de groentenpuree en werk af met wat lookschuim.
Victor S.