Kip met mosterd en champignonroomsaus

20 50 4 5
Aantal personen:
  • 4 stuks kippenborst
  • 200 gram champignons
  • 1 teentje knoflook (gekneusd)
  • 1 ui (schijfjes)
  • 3 theelepels mosterd (dyon)
  • 1 theelepel Dragon versnipperd
  • 500 ml witte wijn
  • 1 scheut cognac
  • 200 ml room
  • Peper & zout
  • dragonblaadjes (garnering)
  1. Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Kruid de kippenborsten af en schroei ze aan beide kanten. Neem daarna de kip uit de pan
  2. Bak de in schijfjes versneden champignons in de zelfde pan. Voeg de look en ajuin toe en bak het geheel tot de ajuin zacht is.
  3. Voeg de mosterd, dragon, witte wijn en de cognac toe en laat het geheel een tweetal minuten sudderen.
  4. Voeg de kip terug toe en laat het geheel gedurende 25 minuten sudderen. Het geheel af en toe doorroeren.
  5. Roer de room en de dragonblaadjes door de saus.
PascalVB