Kip met lente-uitjes in kokosmelk

10 20 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr kipreepjes
  • 2 bosjes lente-uitjes
  • 1 limoen, enkel het sap
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 el vissaus
  • 3 el korianderblaadjes
  • 3 el muntblaadjes
  • 1 el wokolie
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaans pepertje
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij de lente-ui in stukjes van 4 cm.
  2. Snij het pepertje doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snij fijn.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn.
  4. Hak de koriander- en muntblaadjes.
  5. Verhit de olie in de wok en roerbak de kipreepjes totdat ze lichtjes kleuren, haal uit de wok en hou apart.
  6. Roerbak nu de lente-ui, de gember en het pepertje 1 minuut.
  7. Doe de kipreepjes terug in de wok en roerbak alles 1 à 2 minten.
  8. Giet er de kokosmelk bij en roer goed.
  9. Voeg er het limoensap en de vissaus aan toe en laat 1 à 2 minuut verder garen.
  10. Kruid het geheel met pezo.
  11. Maak af met de gehakte koriander en munt.
  12. Serveer in warme diepe borden of kommen en dien op met rijst.
Victor S.