Kip met langoustine en gepofte quinoa

10 45 3 5
Aantal personen:
  • 4 kippenfilets met vel
  • 4 langoustines
  • 1 zakje quinoa 'rijst van de Inca's'
  • 2 wortels
  • 1 mango
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • citroensap
  • suiker
  • peper&zout (pezo)
  • enkele takjes koriander
  1. Bak de kip aan en gaar in olie en solo, eerst op de velkant, dan de andere kant.
  2. Kruiden met pezo.
  3. Schil de wortelen met een dunschiller en snij in grove stukken.
  4. Kook de wortels gaar en blender ze fijn, breng op smaak met wat suiker en pezo.
  5. Snijd de mango in brunoise, stoof ze in wat solo en breng op smaak met een snuifje suiker en citroensap.
  6. Warm 5 cl olijfolie in een steelpan, pof de quinoa onder deksel in de hete olie. Bestrooi met suiker en een snuifje zout.
  7. Pel de langoustines, behoud het staartje, bak ze in wat olijfolie.
  8. Dresseer de kip, langoustines en quinoa met de wortelpuree en mango op warme borden en werk af met takjes koriander
Victor S.