Kip met kruiden en aardappelen

42 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 stuk braadkip
  • 4 stuks aardappelen (grote)
  • 1 naar smaak olijfolie
  • 1 stuk citroen (in kwartjes)
  • 5 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels dragon (gehakt)
  • 2 eetlepels basilicum (gehakt)
  • 1 eetlepels munt (gehakt)
  • 2 theelepels lavaskruid (gehakt)
  • 1 eetlepel grof zeezout
  1. Vermeng de gehakte kruiden met peper en zout
  2. Maak het vel van de kip los van het borstvlees en stop de kruiden ertussen.
  3. Leg de citroen in de borstholte
  4. Kruid aan de buitenkant met peper en zout
  5. Boen de aardappelen en snij ze in 4 of 6 partjes
  6. Schik ze in een ovenschaal, met de rozemarijn
  7. Bestrooi ze met zeezout en besprenkel ze met een half kopje water
  8. Leg een rooster op de schaal, en daarop de kip, zodat de jus op de aardappelen druipt
  9. Zet anderhalf uur in een op 180 ° C voorverwarmde oven
anja vroomen_2