Kip met krieken (met kersensaus en groene peper)

37 45 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden : Voor 2 personen
  2. 1/8 liter gevogeltefond, 1/8 liter rode wijn, 2 gesnipperde sjalotten, 1 stukje citroenschil, 1 mespuntje nootmuskaat, 100 gr ontpitte krieken, 1 eetlepel groene peper en sap, 2 kippenfilets, 1 koffielepel bloem, 60 gr boter en zout.
  3. Bereiding :
  4. Verhit in een kookpan de gevogeltefond met de rode wijn. Voeg er de sjalotten en het citroenschilletje bij. Breng aan de kook. Kruid met kaneel en nootmuskaat en laat tot de helft inkoken. Filter het kookvocht door een zeefdoek en roer er de krieken en groene peper bij. En zout. Zout de kippenfilets en haal door de bloem. Verhit een derde van de boter in een koekenpan en bak ze zachtjes bruin. Bind de saus met het overschot van de koude boter. Snijd de kippenfilets in plakjes, leg ze in een serveerschotel en overgiet met de saus.
Theoke_1