kip met groene curry en kokos

4 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 el verse gember
  • 600 gram kipfilet
  • 2 dl ongezoete kokosmelk
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1 el groene currypasta
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 el koriander
  • 200 gram peultjes
  • 2 lenteuitjes
  • rijst
  1. kook de rijst
  2. hak de uien, gember en snij de lenteuitjes fijn. Snij de kipfilet in reepjes. Hak de koriander en snij de basilicum fijn
  3. verhit de olie op een middelhoog vuur in een pan. bak hierin 1 minuut de ui en 1/2 el gember. voeg de kip toe en bak die in 3 minuten goudbruin. Schep het mengsel uit de pan in een kom
  4. doe de kokosmelk, bouillon, en groen currypasta in de pan. Roer tot een gladde saus. Voeg 1 EL basilicum en koriander en 1/2 el gember toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur lager en laat de saus 7 minuten indikken.
  5. Doe de peultjes, uien, en kip, groenten, in de pan. laat 5 minuten sudderen tot de kip gaar is. breng op smaak met peper en zout
  6. Serveer met rijst. Schep de kip, groenten, erover en garneer met basilicum
NelekeP