Kip met gewokte aardappeltjes

14 40 4 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilets
  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • 1 wit van prei
  • 1/2 broccoli
  • 2 wortelen
  • 1 el vers gehakte oregano
  • 2 el olijfolie of wokolie
  • tandoorikruiden
  • 1 bio-limoen
  • peper&zout (pezo)
  1. Snijd de kipfilets en aardappelen in blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Bestrooi de kip met tandoorikruiden.
  3. Wok kip- en aardappelblokjes gedurende +/- 10 minuten op een hoog vuur in olijfolie of wokolie.
  4. Schil de wortelen en kuis de prei en broccoli onder stromend koud water.
  5. Snij de roosjes van de broccoli en snij de wortelen en prei in middelgrote stukken.
  6. Voeg de groenten toe aan de kip- aardappelblokjes.
  7. Zet het vuur zachter en bak tot alles gaar is.
  8. Kruid het geheel met pezo en oregano.
  9. Rasp de schil van de limoen, strooi over het gerecht en besprenkel met limoensap.
  10. Tip: rasp enkel de groen gekleurde schil van de limoen, het witte gedeelte onder de schil is te bitter.
Victor S.