Kip met couscous en zuiderse groenten

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 200 g couscous, 500g kippenreepjes, 250g gele of groene courgette, 250 g paprika, 250 g snijbonen, 1 ui (fijngesnipperd), 1 koffielepel kipppenkruiden, peper
  • Yoghurtsausje: 200 g Griekse yoghurt, 1 teentje fijngesneden look, 1 mespunt cayennepeper, 2 eetlepels citroen- of limoensap, 1 koffielepel mosterd
  1. Snijd alle groenten in kleine blokjes.
  2. Neem een wokpan n stoof hierin de ui glazig, voeg nadien de kippenreepjes toe. Breng op smaak met de kippenkruiden.
  3. Voeg de groenten toe en roerbak het gerecht nog 10 minuten.
  4. Yoghurtsausje: Meng het fijngesneden teentje look, de mosterd, het citroensap en de cayennepeper door de yoghurt. Werk eventueel af met gesnipperde peterselie of koriander.
  5. Kook ondertussen de couscous volgens de verpakking beetgaar en meng de groentjes en de kop hieronder.
  6. Dien op met de yoghurtsaus.
ingeborg007