Kip met cola

73 30 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 kip (kipfilets)
  • 3 dl melk
  • muskaatnoot
  • 50 g Solo
  • zout en peper
  • 1 kg aardappel (bloemige aardappelen)
  • 2 eetlepels Bertolli extra Vergine
  • 2 blikjes cola light
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 1.5 dl bruine fond
  • scheutje limoensap
  1. Laat de cola, de suiker en de bruine fond inkoken tot de helft en voeg een scheutje limoensap, peper en zout toe.
  2. Bak de 4 kipfilets tot ze gaar zijn.
  3. Maak de puree: kook de aardappelen tot ze gaar zijn en giet af.
  4. Voeg de melk, olijfolie en Solo toe en pureer de aardappelen.
  5. Kruid naar smaak met muskaat, peper en zout.
  6. Leg op elk bord een kipfilet in plakjes, overgiet dit met colasaus en schik de puree met behulp van twee eetlepels in drie ‘schuitjes' op het bord (zie foto).
Solo