kip met cider

6 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 kip of
  • 4 Kipfilets
  • 1 ui
  • 6 appelen
  • 1 fles appelcider
  • 25 cl room
  • bieslook
  1. -de kip kruiden en in stukken aanbraden;de ui in stukken erbij fruiten en met wat bloem bestrooien.
  2. -het geheel overgieten met de cider en op een zacht vuurtje laten sudderen.
  3. - 2 appelen schillen en in blokjes snijden. na ca 20 min. bij de kip voegen, de appels een 5 tal minuutjes laten meestoven
  4. - ondertussen de andere appels in schijfjes snijden en in de pan bakken met wat bruine suiker
  5. - de kip uit de pan halen en warm houden.
  6. - de saus mixen met de staafmixer en afwerken met room en bieslook, eventueel nog verder op smaak brengen met peper en zout
  7. -opdienen met de gebakken appeltjes en aardappelkroketjes
aqruadi