Kip met chorizo

7 0 5 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets, in reepjes
  • 1 chorizoworst, in plakjes
  • 8 tomaten, in blokjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 800 g borlottibonen, uitgelekt (blik)
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rood chilipepertje, gesnipperd
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 el chilipoeder
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • boter
  1. Fruit de ui en de knoflook in de boter. Doe er het chilipoeder en het gesnipperde pepertje bij, meng en laat 1 minuutje stoven.
  2. Doe er de kip en de chorizo bij en bak even mee. Doe er de tomaten en de bouillon bij en breng aan de kook.
  3. Voeg dan de bonen toe en laat 15 tot 20 minuten koken, tot de saus gebonden is.
  4. Bestrooi met koriander en serveer.
sofied