KIP MET CHAMPIGNONS

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 200 gram spekblokjes
  • 300 gram gemengde paddestoelen
  • 800 gram verse bladspinazie
  • 600 gram aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • bieslook
  • 4 dl gevogeltebouillon
  • scheutje vermout bv noilly prat
  • 4 el mascarpone
  • boter of margarine
  • 1 el rozemarijn
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  1. snij de kipfilets in blokjes en bak ze goudbruin in boter. kruid met peper en zout. Maak de paddestoelen schoon en doe ze bij de kip, samen met de rozemarijn. Laat even meebakken. Blus met de gevogeltebouillon en vermout. laat doorkoken en roer er de mascarpone door.
  2. Kook de aardappelen gaar en snij ze in plakjes. Bak het spek krokant. Vermeng met de aardappelen en bestrooi met gesnipperde bieslook.
  3. Stoof de spinazie aan in olie of boter. breng op smaak met geperste knoflook, nootmuskaat, peper en zout
NelekeP