Kip met champignons in crème fraîche

12 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 kip, in stukken gesneden
  • solo, bakken en braden
  • olie
  • 400 gr Parijse champignons, in plakjes
  • 4 el calvados
  • 500 ml dikke crèpe fraîche
  • peper&zout (pezo)
  1. Kruid de stukken kip met pezo. Verhit 1 eetlepel olie en wat solo in een braadpan. Bak de stukken kip rondom bruin. Keer regelmatig om. Voeg 2 eetlepels water toe en dek de pan af. Braad de kip ca. 15 minuten op matig vuur. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons enkele minuten, kruid met pezo. Verwarm de calvados in een kleine pan, schenk over de kip en flambeer de kip (opgepast, niet onder de dampkap). Haal de kip uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie Doe de crème fraîche in de braadpan en verwarm al roerend op matig vuur. Schep de kip terug in de braadpan, voeg de champignons toe, strooi er peper over en meng goed. Dresseer de kip op warme borden, nappeer met de champignonssaus en serveer met appelmoes of een gemengde sla met tomaat en frietjes of kroketten.
Victor S.