Kip met champignons en paprika

2 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 kippefilets
  • beetje vetstof
  • 250 g kastanjechampignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 bakje tuinkers
  • peper
  1. Was de paprika's, snij ze in 2 en verwijder de steel en zaadlijsten. Snij daarna in reepjes.
  2. Borsel de champignons proper en snij in 4.
  3. Pel de knoflool en snij fijn.
  4. Los het blokje kippenbouillon op in 500 ml water.
  5. Verhit wat vetstof in een pan en bak hierin de kippefilets goudbruin langs beide kanten. Kruid met peper.
  6. Voeg ook de champignons en de gesnipperde look toe en laat meebakken.
  7. Voeg daarna ook de paprikareepjes toe en laat ook meebakken.
  8. Blus het geheel met de kippenbouillon. Breng deze aan de kook en laat daarna verder sudderen op een zacht vuurtje gedurende een 15-20 minuutjes
  9. Dien op met puree en tuinkers. Je kan de tuinkers ook hakken en onder de puree mengen voor een lekkere kruidenpuree.
Mommy N