Kip met Boursin-champignonssaus

117 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • zout en versgemalen peper
  • 1 el (zonnebloem) olie
  • 1 el boter
  • 1 flinke sjalot gesnipperd
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 4 flinke el boursin knoflook en fijne kruiden
  • 150 ml witte wijn
  • 2 el platte peterselie fijn gehakt
  1. Dep de kipfilets met keukenpapier droog en bestrooi ze aan beide kanten met zout en versgemalen peper.
  2. Verhit de zonnebloemolie en boter in een hapjespan of diepe koekenpan. Bak de kipfilets rondom bruin in ± 5 minuten. Zet het vuur lager en laat ze in nog 10 minuten gaar worden. Haal de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie zodat ze warm blijven.
  3. Voeg het sjalotje toe aan het achtergebleven braadvet en fruit even aan. Voeg de champignons toe en bak tot ze hun vocht loslaten. Voeg de wijn toe en schraap de aanbaksels los van de bodem van de pan. Laat het geheel zachtjes koken totdat de helft van de wijn is verdampt.
  4. Voeg de Boursin en de peterselie toe en laat de Boursin smelten. Breng de saus zonodig op smaak met zout en versgemalen peper. Als de saus te dik is kun je nog wat wijn toevoegen.
  5. Snijd de kipfilets schuin in plakjes, verdeel over (voorverwarmde) borden en schep de helft van de saus over de kip. Serveer de resterende saus er apart bij.
  6. Lekker met rijst of pasta en een frisse salade of sperzieboontjes
  7. of broccoli
Love to Cook
Meer inspiratie

FransGevogelteHoofdgerecht