Kip met blauwe schimmelkaas

10 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 Braadip
  • 200 gram blauweschimmelkaas(type blue d'arville)
  • 4 eetlepels verse room
  • 1/2 pakje diepgevroren gemengde tuinkruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,25 dl witte wijn
  • zout en peper
  1. Het vel van de panklare kip voorzichtig losmaken.
  2. De kaas met 2 eetlepels verse room,de kruiden en de geperste knoflook vermengen en dit mengsel onder het vel van de braadkip strijken.
  3. Ze in een braadslee leggen en overgieten met de witte wijn. een klein klontje boter op de kip leggen.
  4. In een op 200°C voorverhitte oven 1 uur laten bakken.Geregeld omkeren of met de jus overgieten.De kip uit de braadslee nemen en warmhouden met alu-folie.
  5. De braadjus laten inkoken en er de rest van de room doorroeren.
  6. Bijkruiden en opdienen met doperwten,champignons en aardappelpuree.
  7. (noot: in de zomer kan je zelf een verse kruidenmengeling samenstellen)
Spruitje