kip met abrikozen en honing

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 40 gram boter
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • mespunt zwarte peper
  • mespunt cayennepeper
  • 4 kipfilets
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 dl kippenbouillon
  • 8 gedroogde abrikozen
  • koriander
  • couscous
  1. laat 40 gram boter smelten en verwarm daarin 1 kl kaneelpoeder. 1 KL gemberpoeder, een mespunt zwarte peper uit de molen en een mespunt cayennepeper tot de aroma's vrijkomen.
  2. Leg er 4 kipfilets bij en bak ze kort aan beide kanten. Voeg er 1 fijngesneden ui aan toe. Laat weer kort bakken.
  3. Lepel 2 EL vloeibare honing over de kip. Schenk er 2DL kippenbouillon bij en voeg 8 gedroogde abrikozen toe. Dek af en laat 20 tot 25 minuten zacht stoven
  4. werk af met verse koriander en serveer met couscous
NelekeP