kip met aardbeien en ricotta

9 60 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram ricotta
  • 4 stukken kipfilet
  • 500 gram aardbeien
  • 1 kuipje kippefond
  • 1 eetlepel droge kippefond
  • kippenkruiden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • water
  1. haal 4 mooie aardbeien uit de doos en leg opzij voor de garnieringneem de helft van de aardbeien en snijd die in kleine stukjes
  2. mix deze heel fijn, en haal dit door een zeef, zodat je enkel nog sap hebt
  3. meng dit sap met de ricotta en zet ff opzijsnijd de andere helft van de aardbeien in 4 en zet in een kommetje ff opzij snijd de kippefilet in kleine stukjes
  4. verwarm de zonnebloemolie in een pot waar je in kan stoven
  5. bak de kippeblokjes in de olie aan na 15 minuten doe je het kippenkuipje erbij en laat dit smelten
  6. voeg een klein beetje water bij
  7. strooi de droge kippefond en een beetje bloem erboven op
  8. laat 15 minuten sudderen voeg er het ricotta mengsel erbij
  9. en laat 10 minuten sudderen doe dan de stukken aardbeien erbij
  10. en laat 10 minuten sudderen als alles klaar is warm opdienen in een stijnen potje per persoon of een diep borden leg er een hele aardbei op als garniering
pauleke