kip met aardappeltjes uit de oven

59 30 3 5
Aantal personen:
  • 800 gr voorgekookte krielaardappeltjes
  • 450 gr kipfilet
  • 2 etlp ketjap
  • cajunkruiden
  • kerriepoeder
  • gemberpoeder
  • sambal
  • 1 sjalotje
  • 8 klp olijfolie
  1. verwarm de oven voor op 200°C. kruid de aardappeltjes met de cajunkruiden en leg ze op een bakvel in een ovenvaste schotel. pel en snipper het sjalotje over de aardappeltjes en besprenkel met 1 eetlepel ketjap en de olijfolie. plaats de schaal 30 minuten in de oven. kruid intussen de kipfilet met het gemberpoeder, het kerriepoeder en een beetje sambal en laat het geheel samen met 1 eetlepel ketjap 15 minuten marineren. voeg na 30 minuten de kip toe aan de aardappeltjes en laat alles nog 30 minuten in de oven gaar en bruin worden.
  2. TIP : de kip kan op verschillende manieren gekruid worden waardoor het gerecht telkens een nieuw smaakje krijgt.
sabine francke