Kip 'Marengo'

26 75 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 kip (ca. 1 kg, in 8 stukken)
  • 5 el bloem
  • 6 el Bertolli voor Koken, Bakken en Roerbakken
  • 1 teentje knoflook
  • nootmuskaat
  • 200 ml droge witte wijn (op kamertemperatuur)
  • 300 ml hete vleesbouillon
  • 1 rijpe tomaat
  • 0.5 citroen, het sap
  1. Wentel de stukken kip door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een diepe braadpan, wacht tot deze mooi bruin wordt, leg de stukken kip en het teentje knoflook in de pan en bestrooi met wat peper, zout en ca. 1/2 theelepel nootmuskaat. Bak de stukken kip op een vrij hoog vuur rondom bruin.
  2. Voeg de wijn toe en kook tot de wijn bijna is verdampt. Roer de bouillon erdoor, leg het deksel op de pan, zet het vuur iets lager en stoof de kip gaar, ca. 1 uur.
  3. Snijd de tomaat in zeer kleine stukjes. Leg de gaar gestoofde kip even in een schaal en leg er een deksel op. Voeg de tomaat en het citroensap aan het stoofvocht in de pan toe en kook 3 minuten.
  4. Verdeel de kip over 4 borden en schep de saus erover. Serveer direct.
Solo