Kip Madres

1 25 0 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels olie
  • 500 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepels gemberpoeder (Djahe)
  • 1/2 theelepels korianderpoeder (Ketoembar)
  • 1/2 theelepels komijnpoeder (Djinten)
  • 1/2 eetlepels kurkuma of kerriepoeder
  • 250 ml volle yoghurt
  • 1 appel
  • lente ui
  1. Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep ze uit de wok. Voeg de ui, paprika, knoflook en specerijen toe aan het bakvet en roerbak 4-5 minuten.
  2. Blus af met een klein beetje water en voeg de kip, yoghurt en appel toe. Laat alles nog 4-5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout. Garneer met lente-/ bosui. Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Marloes2004