Kip-kokoscurry

33 30 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr kipfilet
  • 200 gr champignons
  • 2 el olie (arachide of...)
  • 200 gr basmatirijst
  • 1 ui, gepeld en fijngehakt
  • 1 el bloem
  • 2 el kerrie
  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 1/2 groentenbouillonblokje
  • 100 gr diepvrieserwten
  • 6 takjes koriander
  • peper&zout (pezo)
  1. Borstel de champignons schoon en halveer ze.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Verhit 1 el olie in een grote pan en bak het vlees rondom aan, ongeveer 5 minuten, kruid met pezo. Haal de stukjes uit de pan.
  4. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  5. Doe nog 1 el olie bij het braadvocht van de kip en fruit hierin de ui, doe er de champignons bij en bak deze aan, ongeveer 5 minuten, breng op smaak met pezo.
  6. Bestuif het geheel met de kerrie en de bloem en bak kort aan.
  7. Roer de kokosmelk, 250 ml water en het halve bouillonblokje erdoorheen.
  8. Voeg de bevroren erwten eraan toe en kook ze 2 à 3minuten mee.
  9. Was de koriander, schud hem droog en snijd de blaadjes grof.
  10. Verhit het vlees in de curry en smaak af met pezo.
  11. Roer de koriander erdoorheen en serveer de kipblokjes met de rijst.
Victor S.