KIP KIEV; GEVULD MET KRUIDENBOTER

2 45 5 5
Aantal personen:
  • 100 gram gezouten boter
  • 1 teentkje knoflook
  • peterselie
  • 1/2 rasp en sap citroen
  • 4 grote kipfilets
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels boter
  1. Verwarm de oven voor op 200ÂșC.
  2. Meng de gezouten boter met de knoflook, peterselie, citroenrasp en -sap. Snijd de kipfilets in, vul ze met de kruidenboter en steek vast.
  3. Rol de filets door de bloem, haal door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de boter en bak hierin de kip goudbruin en knapperig.
  4. Leg de filets in een ovenschaal en bak ze circa 15 minuten in de oven. Lekker met gebakken aardappels of rijst.
Marloes2004
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht